fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu taitei
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Ingrediente :
500 g creveti tiger, cruzi
1 lingura de ulei de alune
3 salote, tocate marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
2,5 cm bucata de ghimbir, feliata subtire
400 ml lapte de cocos, din cutie
1 lingura de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos)
3-4 frunze proaspete de busuioc
1 lingurita de zahar de palmier (sau zahar brun)
225 g taitei de orez lati
2 lingurite de ulei de susan
2 linguri de seminte de susan, prajite fara ulei
fire de busuioc, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se decorticheaza crevetii. Se face o despicatura pe spinarea lor si se indeparteaza vinisoara neagra si subtire.
Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry salotele, usturoiul si ghimbirul timp de 2-3 minute. Se adauga laptele de cocos si pasta de curry si se fierb ingredientele, la foc mic, 2-3 minute.
Se adauga crevetii, frunzele de busuioc si zaharul si se gatesc pana ce crevetii capata o culoare roz.
Intre timp, se gatesc taiteii in apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine. Se adauga la taitei uleiul si semintele de susan, se orneaza cu fire de busuioc si se servesc imediat, alaturi de creveti.
Taguri :
creveti, ulei de alune, salote, usturoi, ghimbir, lapte de cocos, pasta de curry verde, busuioc, zahar de palmier, taitei, susan, busuioc
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente :
1 lingura de seminte de coriandru
1 lingura de seminte de chimen
1 lingurita de pasta de creveti
15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati
2 salote, tocate
6 catei de usturoi, tocati
2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat
2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate
6 frunze de limeta kafru, tocate
2 linguri de radacina de coriandru, tocata
1 limeta, coaja rasa de la
1 lingurita de sare
1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii :
Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.