Bucatarie etnica :
creola
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
8 portii
Durata :
1 ore 30 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se taie vinetele pe lungime, se sareaza din belsug si se intind pe o tava de copt. Se adauga 1/2 cana apa si se coc 30-40 de minute. Se scot din cuptor si se pun deoparte. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza pana se rumeneste, cca. 10 minute. Se adauga telina, prazul, cimbrul, maghiranul si vinul alb. Se amesteca bine si se pun deoparte. Se culege cu o lingura miezul vinetelor si se amesteca rapid cu mixtura de legume sotate, intr-un blender. Nu trebuie procesat prea mult. In alta tigaie, se adauga 1 lingura de ulei impreuna cu carnea de crabi si 1 lingura de vin alb. Se da in clocot. Se adauga mixtura din blender, sare, piper si ardei iute. Se amesteca usor. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga in tigaie 1 cana de pesmet si branza parmezan si se amesteca bine. Se formeaza 8 crochete si se presara cu restul de pesmet. Se incinge ultima lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc crochetele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc. Se servesc ornate cu feliute de lamaie si frunze de busuioc.