fel principal / legume si fructe
Curry de bame
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Aceasta delicioasa bhujia (curry vegetarian) este uscata, fara sos, si se serveste fierbinte cu paine chapati. Bamele au gust excelent, asa ca mancarea nu are nevoie de multe condimente.
Ingrediente :
500 g bame
2/3 cana ulei
2 cepe medii, taiate rondele subtiri
3 ardei iuti verzi, tocati marunt
2 frunze de curry
1 lingurita sare
1 rosie, taiata rondele
2 linguri suc de lamaie
frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se spala bamele si se scurg cu grija. Se indeparteaza capetele bamelor, iar corpul se taie bucati de 2-3 cm lungime.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, ardeii iuti, frunzele de curry si sarea si se amesteca bine. Se prajesc legumele, la foc mediu, 5 minute.
Treptat, se adauga bamele, amestecand incet cu o spumiera. Se gateste mixtura, la foc mediu, timp de 12-15 minute, amestecand ocazional.
Se adauga rondelele de rosie si se stropeste amestecul cu suc de lamaie.
Se adauga frunzele de coriandru, se acopera tigaia si se fierb ingredientele 3-5 minute. Se transfera curry-ul pe farfurii individuale si se serveste fierbinte.