Curry de bame

Cautare:
fel principal / legume si fructe
Curry de bame
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Aceasta delicioasa bhujia (curry vegetarian) este uscata, fara sos, si se serveste fierbinte cu paine chapati. Bamele au gust excelent, asa ca mancarea nu are nevoie de multe condimente.
stelute
Ingrediente : 500 g bame 2/3 cana ulei 2 cepe medii, taiate rondele subtiri 3 ardei iuti verzi, tocati marunt 2 frunze de curry 1 lingurita sare 1 rosie, taiata rondele 2 linguri suc de lamaie frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala bamele si se scurg cu grija. Se indeparteaza capetele bamelor, iar corpul se taie bucati de 2-3 cm lungime.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, ardeii iuti, frunzele de curry si sarea si se amesteca bine. Se prajesc legumele, la foc mediu, 5 minute.
Treptat, se adauga bamele, amestecand incet cu o spumiera. Se gateste mixtura, la foc mediu, timp de 12-15 minute, amestecand ocazional.
Se adauga rondelele de rosie si se stropeste amestecul cu suc de lamaie.
Se adauga frunzele de coriandru, se acopera tigaia si se fierb ingredientele 3-5 minute. Se transfera curry-ul pe farfurii individuale si se serveste fierbinte.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.