Curry de cod laotian

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Curry de cod laotian
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 fileuri de cod, cu piele ulei, pentru prajit 5 ardei iuti rosii uscati, curatati de cotor, seminte si vinisoare, inmuiati in apa 14 cepe verzi, tocate 400 ml lapte de cocos 1 legatura frunze de coriandru, tocate 1 lamaie, zeama de la 2 frunze de dafin 1 lingura sos de peste 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat 150 ml supa de legume (preparata din cubulete de concentrat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste pestele, pe ambele parti, pana se rumeneste. Se scot apoi fileurile pe un platou.
Se pune in tigaie smantana dela suprafata, din cutia cu lapte de cocos, si se lasa pe foc pana ce se separa deasupra uleiul. Se adauga ardeii iuti si se lasa la foc rapid, amestecand ocazional, 3-4 minute. Se adauga apoi supa si se lasa pe foc inca 10 minute, pana ce lichidul se mai evapora.
Se adauga apoi sosul de peste, restul de lapte de cocos, se amesteca bine; se adauga fileurile de peste. Se adauga frunzele de dafin, zeama de lamaie si ceapa verde si se amesteca bine. Se lasa pe foc 3 minute si se transfera totul pe un platou. Se asezoneaza cu sare si piper si se presara deasupra frunze de coriandru tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.