Curry de creveti cu ananas

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Curry de creveti cu ananas
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cepe, tocate grosier 2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 1 ardei iute rosu, taiat in jumatae, curatat de seminte si feliat subtire 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 1 lingurita de piper alb, macinat 1 lingurita de curcuma, pudra 2 lingurite de seminte de coriandru, macinate 450 ml bulion de peste 2 linguri de sos de peste 1 lingura de zahar brun 55 g de smantana de cocos 500 g creveti tiger, decorticati (se lasa intacta doar codita) 250 g miez de ananas proaspat, curatat si tocat 2-3 fire de ceapa verde, taiate bucati scurte, apoi taiate fasiute subtiri 1 rodie, semintele de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : malaeziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun intr-un blender cepele si usturoiul decojit si se proceseaza pana se obtine un piure omogen.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, neaderenta, si se prajeste mixtura de ceapa timp de 10 minute, sau pana cand se inmoaie si incepe sa se coloreze. Se amesteca ocazional spre sfarsitul perioadei de gatit, pentru ca mixtura sa nu se lipeasca.
Se adauga in tigaie ardei iute, chimen, coriandru, curcuma si piper alb, dupa care se amesteca bine. Se toarna supa de peste si se adauga sosul de peste, zaharul si smantana de cocos. Se amesteca bine. Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba incet, 10 minute.
Se adauga crevetii in tigaie si se fierb foarte incet, fara capac, timp de 3-4 minute, sau pana cand din gri-albastrui se fac roz. Nu trebuie gatiti prea mult, caci se vor intari.
Se adauga ananasul si ceapa verde. Se gatesc 1 minut, cat sa se incinga ingredientele. Se presara curry-ul cu seminte de rodie si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.