Curry de creveti cu taitei si ciuperci de paie

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Curry de creveti cu taitei si ciuperci de paie
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de alune 3 salote, tocate 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 lingura de pasta de curry rosie (vezi reteta mai jos) 1 tulpina de lemongrass (doar partea alba), tocata marunt 225 g creveti prefierti, decorticati 400 g ciuperci de paie, din cutie, bine scurse 2 linguri de sos de peste 2 linguri de sos de soia 225 g taitei cu ou, proaspeti coriandru proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 18 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry salotele si ardeiul iute timp de 2-3 minute. Se adauga pasta de curry si lemongrass-ul si se continua alte 2-3 minute.
Se adauga crevetii, ciupercile, sosul de peste si cel de soia si se amesteca bine.
Intre timp, se fierb taiteii in apa clocotita timp de 3-4 minute, se scurg si se transfera pe farfurii calde. Deasupra lor se pune curry-ul de creveti si se presara cu coriandru tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.