Ingrediente :
12 fileuri mici de sardele
2 limete, sucul de la
6 linguri de ulei de masline
2 cepe rosii, taiate rondele subtiri
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 foi de dafin
6 boabe de piper negru
120 ml otet de vin rosu
50 g faina
sare
piper negru, proaspat macinat
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
26 ore 0 minute
Indicatii :
Se pun fileurile de sardele, unul langa altul, intr-un platou mare, de portelan. Se toarna sucul de limeta peste ele, se asezoneaza cu sare si piper si se acopera platoul. Se pune in frigider, la marinat, circa 20-30 de minute, nu mai mult. Intre timp, se incing 4 linguri de ulei intr-o tigaie neaderenta. Se adauga ceapa si se caleste la foc mic timp de 10 minute, pana ce se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Se adauga usturoiul si se caleste inca 2 minute. Se adauga in tigaie foile de dafin, boabele de piper si otetul; se lasa sa fiarba 5 minute, la foc foarte mic. Se scot fileurile de sardele din marinada (aceasta nu se arunca) si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se tavalesc prin faina, scuturand cu atentie excesul. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare, neaderenta, si se prajeste pestele, in transe, cate 2 minute pe fiecare parte. Se readuce pestele in vasul in care a fost pus la marinat. Se toarna peste el sosul cu otet si se lasa din nou la marinat 24 de ore, inainte de a se servi.