gustari / calde
Gamja jorim – Cartofi si ardei cu sos de soia
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este o reteta usoara si poate fi preparata ca mic dejun, gustare sau garnitura pentru o mancare pe baza de carne.
Ingrediente :
800 g cartofi curatati de coaja, taiati cubulete
2 ardei grasi verzi, curatat si taiat patratele
6 linguri de ulei
3 linguri de sos de soia
4 linguri de zahar
4 linguri de apa
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de pasta iute kochuchang (optional)
2 linguri seminte de susan prajite
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga cartofii si se prajesc 5 minute.
Intre timp, se prepara sosul combinand intr-un castron sosul de soia, zaharul, apa, sarea si pasta iute; se amesteca pana ce se divolva zaharul.
Se adauga in wok ardeiul gras si se gateste la foc iute, alaturi de cartofi, 3 minute.
Se adauga sosul in wok, se micsoreaza flacara, se acopera cu un capac si se gatesc ingredientele 2-3 minute, pana ce cartofii sunt fragezi.
Se ia wok-ul de pe foc si se presara peste legume semintele de susan. Mancarea se poate servi fierbinte, la temperatura camerei sau chiar rece.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.