Garnitura de cartofi dulci si fasole

Cautare:
garnituri / legume si fructe
Garnitura de cartofi dulci si fasole
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cartofi dulci (500 g) taiati cubulete de 2 cm 1 lingurita sare 2 linguri ulei de masline 1 ceapa (200 g) tocata 2 catei de usturoi feliati subtire 1 lingurita seminte de chimen macinate 450 g fasole pitica rosie din cutie, bine spalata si scursa 2 linguri suc de limeta 1 lingurita coaja rasa de limeta 2 linguri frunze de coriandru tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : antileza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun cartofii dulci intr-o oala si se acopera cu apa; se sareaza. Se dau in clocot, se micsoreaza flacara si se fierb incet, fara a acoperi oala, pana cand cartofii incep sa se fragezeasca. Se scurg. Nu trebuie fierti prea mult caci se vor inmuia cand sunt prajiti ulterior.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga cartofii dulci; se prajesc 5 minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Se adauga ceapa si usturoiul; se gateste amestecul, folosind o spatula pentru a intoarce carofii fara a-i sfarama, pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca.
Se adauga chimen, fasole, suc si coaja rasa de limeta. Se gateste pana cand fasolea este bine incinsa.
Se amesteca in mancare coriandrul chiar inainte de a o servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.