Kebab de miel

Cautare:
gustari / calde
Kebab de miel
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Acest kebab originar din nordul Chinei este gatit, in mod traditional, pe un gratar cu carbuni. Vanzatorii stradali il pregatesc cu mare iscusinta. Legume, cum ar fi bucati de ceapa sau ardei gras pot fi adaugate pe frigari, intercalate cu bucatile de carne.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa tocata marunt 300 g carne de miel, sau oaie, taiata bucatele 1 lingurita sare 1 lingurita piper alb 1 lingurita seminte de chimen proaspat macinate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Daca se folosesc frigari de bambus, sau de alt lemn, se inmoaie 8 dintre ele in apa rece, minim 45 de minute, ca sa nu se arda in timpul gatitului. Se piseaza ceapa intr-un mojar, ca sa elibereze sucul picant si aromat.
Se amesteca bine carnea cu ceapa, inclusiv cu sucul ei, se acopera si se lasa la marinat 1-2 ore.
Se indeparteaza apoi ceapa de pe carne, cat mai bine posibil, se infig bucatile de carne in frigari si se frig pe gratar (sau sub grill-ul cuptorului) 12 minute.
Chiar inainte ca bucatile de carne sa fie facute, se presara cu sare, piper si chimen si se mai gatesc 1-2 minute, pana ce carnea este usor crocanta pe dinafara, dar suculenta in interior.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.