Bucatarie etnica :
indiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
6 ore 20 minute
Indicatii :
Se dizolva zaharul si drojdia in apa calda. Se ia un castron mare. Se amesteca in el faina cu sarea. Se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, unde se adauga iaurtul. Se presara praful de copt peste iaurt si se lasa sa stea 3 minute. Se toarna apoi in centru uleiul si solutia de zahar si drojdie. Se amesteca treptat faina cu ingredientele din mijlocul ei. Se foloseste cat lapte este nevoie ca sa se obtima un aluat moale. Se unge aluatul cu ulei si se acopera cu un castron inversat. Se lasa sa creasca cca. 4 ore, sau chiar mai mult daca nu este cald. Se ung mainile cu ulei si se loveste si se framanta coca pana ce se face moale si elastica. Se acopera din nou si se lasa sa stea 10 minute. Se formeaza bile de coca care se intind sub forma unor cercuri de 15 cm diametru. Se frig pe gratar pana ce apar pete aurii pe suprafata lor. Se servesc fierbinti cu legume cu sos, carne, linte etc.