Kulcha – Lipii indiane

Cautare:
paine / dospita
Kulcha – Lipii indiane
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 cani faina 1 lingura ulei de alune 1 lingurita drojdie uscata 1/4 lingurita praf de copt 1 lingurita zahar 2 cani lapte cald 2 linguri iaurt sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 6 ore 20 minute
Indicatii :

Se dizolva zaharul si drojdia in apa calda.
Se ia un castron mare. Se amesteca in el faina cu sarea. Se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, unde se adauga iaurtul. Se presara praful de copt peste iaurt si se lasa sa stea 3 minute. Se toarna apoi in centru uleiul si solutia de zahar si drojdie. Se amesteca treptat faina cu ingredientele din mijlocul ei. Se foloseste cat lapte este nevoie ca sa se obtima un aluat moale. Se unge aluatul cu ulei si se acopera cu un castron inversat. Se lasa sa creasca cca. 4 ore, sau chiar mai mult daca nu este cald.
Se ung mainile cu ulei si se loveste si se framanta coca pana ce se face moale si elastica. Se acopera din nou si se lasa sa stea 10 minute.
Se formeaza bile de coca care se intind sub forma unor cercuri de 15 cm diametru.
Se frig pe gratar pana ce apar pete aurii pe suprafata lor.
Se servesc fierbinti cu legume cu sos, carne, linte etc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.