bauturi / racoritoare
Lapte de alune caju
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta bautura isi are originea in horchata spaniola, care este preparata cu migdale.
Ingrediente :
400 g alune caju
225 g zahar
1/4 lingurita scortisoara macinata
900 ml apa clocotita
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
cubaneza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
1-2 litri
Durata :
0 ore 10 minute
Indicatii :
Se macina fin alunele caju intr-un blender. Se adauga zaharul si scortisoara si se proceseaza mixtura din nou, pana se obtine o pasta omogena.
Cu motorul mergand, se adauga treptat apa clocotita, pana ce amestecul se face spumos. Se racaie ocazional peretii blenderului, daca este nevoie.
Se toarna laptele de alune intr-un vas, se acopera si se pune in frigider. Se amesteca bine inainte de a fi turnat in pahare inalte si se adauga cuburi de gheata. Pe masura ce gheata se topeste, va dilua bautura conferindu-i o textura din ce in ce mai subtire.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.