Lapte de alune caju

Cautare:
bauturi / racoritoare
Lapte de alune caju
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta bautura isi are originea in horchata spaniola, care este preparata cu migdale.
stelute
Ingrediente : 400 g alune caju 225 g zahar 1/4 lingurita scortisoara macinata 900 ml apa clocotita
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cubaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 1-2 litri Durata : 0 ore 10 minute
Indicatii :

Se macina fin alunele caju intr-un blender. Se adauga zaharul si scortisoara si se proceseaza mixtura din nou, pana se obtine o pasta omogena.
Cu motorul mergand, se adauga treptat apa clocotita, pana ce amestecul se face spumos. Se racaie ocazional peretii blenderului, daca este nevoie.
Se toarna laptele de alune intr-un vas, se acopera si se pune in frigider. Se amesteca bine inainte de a fi turnat in pahare inalte si se adauga cuburi de gheata. Pe masura ce gheata se topeste, va dilua bautura conferindu-i o textura din ce in ce mai subtire.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.