Minestrone in stil toscan

Cautare:
supe si ciorbe / legume si fructe
Minestrone in stil toscan
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g pancetta, tocata 2 catei de usturoi 1 morcov, tocat marunt 1 ceapa, tocata marunt 2 tulpini de telina, tocate marunt 4-5 fire de patrunjel, tocate marunt 1 rosie decojita si tocata 1 vanata taiata cubulete 2 cartofi, taiati bucatele 100 g fasole verde, curatata 1 dovlecel, taiat bucatele 1/4 varza, taiata fideluta 1 legatura de cicoare, tocata marunt 1 ardei gras galben 1 legatura de busuioc, tocat 100 g branza Parmesan rasa ulei de masline sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se coace ardeiul si se pune intr-o punga de plastic, inchisa ermetic pentru ca aburul sa nu iasa afara. Se lasa 20 de minute, apoi se decojeste si se toaca.
Se pun 2,5 litri de apa intr-o oala mare si se adauga morcovul, ceapa, telina, patrunjelul, cartofii, fasolea verde, varza, cicoarea, ardeiul gras, rosia, busuiocul si vanata. Se da in clocot.
Separat, se prajeste pancetta cu usturoi si apoi se adauga, cu ulei cu tot, in oala. Se gatesc ingredientele acoperind oala cu un capac
Cand sunt aproape gatite, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga branza Parmesan rasa. Se amesteca, se stinge flacara si se lasa supa sa stea 10 minute, in oala acoperita.
Se serveste calda, fiecare mesean adaugand ulei de masline, dupa gust.
Prezenta ardeiului si a vinetei da acestei variante de minestrone un gust usor picant.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.