fel principal / vita
Moshari lemonato - Vitel cu lamaie
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg spata de vitel
1/2 cana ulei de masline
1/2 pachet unt
3 cepe tocate
2 morcovi taiati in doua pe lungime, apoi taiati bucatele
1 tulpina de telina taiata bucatele
1 foaie de dafin
4 catei de usturoi feliati subtire
2 lamai, zeama de la
1/2 lingura amidon
sare, dupa gust
piper, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se feliaza carnea si se spala. Se incing untul si uleiul intr-o tigaie; se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza si se prajeste pana se rumeneste un pic. Se adauga zeama de lamaie si se scutura cratita ca sa se amestece.
Se adauga ceapa, foaia de dafin, morcovii si usturoiul impreuna cu doua cani de apa si se fierb incet. Pentru ca sosul sa se ingroase, se adauga amidonul dizolvat in prealabil in putina apa, sau in vin alb. Se adauga si tulpina de telina, se mai fierbe incet cateva minute, apoi se ia de pe foc.
Se serveste cu piure de cartofi sau cu orez.