gustari / reci
Nachos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
450 g chipsuri de tortilla (vezi reteta mai jos)
45 ml ardei iute murat, tocat
12 masline negre, curatate de samburi si taiate rondele
225 g cascaval ras
Salsa de rosii (vezi reteta mai jos), sau smantana
frunze proaspete de coriandru (sau de patrunjel), pentru ornat
feliute de lamaie verde, sau lamaia obisnuita (pentru stors)
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se asaza chipsurile de tortilla intr-un strat uniform, pe fundul unei tavi de copt rotunde, cu diametrul de 28 cm. Se presara cu ardei iute murat, masline si cascaval ras.
Se da tava la cuptor timp de 10-15 minute, pana ce cascavalul se topeste.
Se serveste imediat, cu salsa, ornat cu frunze de coriandru si asezonat cu zeama de lamaie verde.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Chipsuri caraibiene
Ingrediente :
1 cartof rosu taiat rondele cat mai subtiri
1 banana plantain taiata rondele subtiri
ulei pentru prajit
sare
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajesc rondelele de cartof si banana, in transe daca este nevoie, timp de 1-2 minute, sau pana cand sunt crocante. Se scot din ulei cu o spumiera si se lasa la scurs pe prosoape de hartie.
Se presara cu putina sare si se servesc.
Se presara cu putina sare si se servesc.
Salsa de rosii
Ingrediente :
1 ceapa mica, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt
500 g rosii curatate si tocate
2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate
sare
piper negru proaspat macinat
Indicatii :
Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.