fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav la cuptor
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 pastrav intreg (cca. 1 kg)
2 cepe tocate
6 rosii coapte taiate cubulete
2 linguri curry pudra
verdeturi, pentru ornat
ulei de masline
sare
piper negru macinat
1 lingura zeama de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
egipteana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 25 minute
Indicatii :
Se curata pestele si se spala bine. Se asezoneaza, pe interior si pe exterior, cu sare, piper si ulei de masline. Se asaza apoi pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei, se acopera cu o folie de aluminiu si se coace la 180 °C timp de 40 de minute.
Intre timp, se incinge putin ulei intr-o tigaie si se adauga rosiile, cepele si 1/4 cana apa; se fierbe incet 10 minute, apoi se adauga pudra de curry, se amesteca bine si se mai gateste inca 15 minute.
Se serveste pestele fierbinte, alaturi de sosul de rosii si ceapa, stropit cu putina zeama de lamaie.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.