fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav Meuniere
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ingrediente :
6 fileuri (cca. 250g fiecare) de pastrav, sau alt peste cu carne alba
2 1/2 ulei de arahide (sau de porumb)
1 cana faina
110 g unt
1/2 cana vin alb, sec
sare
piper negru macinat
1 lamaie taiata felii
1 catel de usturoi tocat
fire de patrunjel tocat marunt
sote de legume, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se trec fileurile prin faina si se prajesc (doua cate doua) pana se rumenesc, cca. 5-7 minute pe fiecare parte. Se asaza pe un platou cald si se pastreaza calde.
Se topeste untul, se adauga vinul, se sezoneaza cu sare si piper. Se toarna sosul peste peste si se orneaza cu felii de lamaie, usturoi si patrunjel. Se serveste cu soté de legume.
Taguri :
pastrav, ulei de arahide, faina, unt, vin alb, sare, piper, lamaie, usturoi, patrunjel, sote de legume
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.