Ingrediente :
4 cani cu orez cu bob lung
4 linguri de seminte de pin
4 linguri de stafide
250g ficat de pui (sau de miel), taiat bucatele mici
1 ceapa medie, tocata
200 g unt
1 lingurita de piper
sare
1 lingurita de ienibahar
1 lingurita de zahar
5 cani cu supa de pui, sau apa
1 legatura marar, tocata
Bucatarie etnica :
turceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
10 portii
Durata :
1 ore 10 minute
Indicatii :
Se lasa la inmuiat orezul in apa fierbinte, cu 1 lingurita de sare, timp de 30 de minute. Se spala sub jet de apa rece si se scurge. Se inmoaie stafidele in apa calda timp de 10 minute, apoi se scurg. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga semintele de pin; se prajesc pana se coloreaza, amestecand ocazional. Se adauga ceapa tocata, se caleste 2 minute, apoi se adauga ficatul si se amesteca bine. Se adauga orezul si se prajeste totul, amestecand constant cu o lingura de lemn, sau de teflon, cateva minute. Se adauga stafidele, ienibaharul, piperul, supa de pui si zaharul. Se acopera si se da in clocot, la foc iute. Se face flacara mica si se fierbe inabusit 15 minute. Cand lichidul s-a evaporat, se ia cratita de pe foc. Se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se presara mararul tocat. Se amesteca de la margini catre centru. Se serveste imediat, ca garnitura pentru carne.