Se pune puiul intr-o oala mare si se acopera cu apa. Se adauga boabele de piper si patrunjelul si se da in clocot, la foc iute. Se micsoreaza apoi flacara, se acopera oala si se fierbe incet 1 ora, pana cand puiul este foarte fraged.
Se ia oala de pe foc si se lasa puiul sa se raceasca putin, in lichidul in care a fiert. Cand este indeajuns de rece ca sa poata fi manuit, se scoate din oala iar carnea se face faramite, folosind doua furculite. Se arunca pielea si oasele.
Se prepara un topping procesand intr-un blender boabele de porumb. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mic. Se adauga piureul de porumb din blender si zaharul. Se asezoneaza generos cu sare si se gateste 10 minute, amestecand frecvent, pana ce mixtura se ingroasa si nu mai adera la marginile cratitei.
Se ia cratita de pe foc si se lasa 10 minute, sa se raceasca. Se adauga apoi, treptat, ouale batute. Se amesteca bine si se pune deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, apois e adauga ceapa tocata. Se caleste la foc mic 5 minute, pana se inmoaie, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Se adauga ouale tocate, rosiile tocate, maslinele, caperele si stafidele. Se amesteca, apoi se adauga carnea de pui si se amesteca din nou cat mai bine.
Se intinde mixtura intr-un vas termorezistent. Peste ea se intinde mixtura de porumb, intr-un strat uniform; se netezeste cu spatele unei linguri sau cu lama unui cutit. Se da vasul la cuptor 45 de minute, pana ce placinta se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa sa stea 10 minute inainte de a fi servita pe farfurii incalzite.