Placinta cubaneza cu carne de pui

Cautare:
fel principal / pasare
Placinta cubaneza cu carne de pui
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui, circa 1,6 kg 6 boabe de piper negru 1 frunza de dafin 3 fire proaspete de patrunjel 30 ml ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 2 oua fierte tari, tocate 2 rosii tocate 50 g masline verzi, curatate de samburi, tocate 1 lingura capere din borcan, bine scurse 65 g stafide sare piper negru macinat 500 g boabe de porumb din cutie, bine scurse 90 g unt 2 lingurite zahar 3 oua batute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cubaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune puiul intr-o oala mare si se acopera cu apa. Se adauga boabele de piper si patrunjelul si se da in clocot, la foc iute. Se micsoreaza apoi flacara, se acopera oala si se fierbe incet 1 ora, pana cand puiul este foarte fraged.
Se ia oala de pe foc si se lasa puiul sa se raceasca putin, in lichidul in care a fiert. Cand este indeajuns de rece ca sa poata fi manuit, se scoate din oala iar carnea se face faramite, folosind doua furculite. Se arunca pielea si oasele.
Se prepara un topping procesand intr-un blender boabele de porumb. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mic. Se adauga piureul de porumb din blender si zaharul. Se asezoneaza generos cu sare si se gateste 10 minute, amestecand frecvent, pana ce mixtura se ingroasa si nu mai adera la marginile cratitei.
Se ia cratita de pe foc si se lasa 10 minute, sa se raceasca. Se adauga apoi, treptat, ouale batute. Se amesteca bine si se pune deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, apois e adauga ceapa tocata. Se caleste la foc mic 5 minute, pana se inmoaie, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Se adauga ouale tocate, rosiile tocate, maslinele, caperele si stafidele. Se amesteca, apoi se adauga carnea de pui si se amesteca din nou cat mai bine.
Se intinde mixtura intr-un vas termorezistent. Peste ea se intinde mixtura de porumb, intr-un strat uniform; se netezeste cu spatele unei linguri sau cu lama unui cutit. Se da vasul la cuptor 45 de minute, pana ce placinta se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa sa stea 10 minute inainte de a fi servita pe farfurii incalzite.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.