fel principal / porc
Porc stir-fry cu legume si taitei crocanti
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Ingrediente :
8 linguri de ulei de alune
120 g taitei de orez vermicelli
800 g cotlet de porc dezosat, taiat fasiute
1 ceapa rosie, rocata
2 catei de usturoi, tocati
2,5 cm de radacina proaspata de ghimbir, feliata subtire
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
120 g porumb tanar, taiat in jumatate
1 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute
175 g broccoli, taiat florescente
150 g sos de fasole neagra
120 g muguri de bambus
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-un wok si se prajesc taiteii, in transe, timp de 15-20 de secunde, pana ce se umfla. Se scot cu o spumiera, se scurg pe prosoape de hartie si se pun deoparte.
Se toarna 6 linguri de ulei in wok si se lasa sa se incinga. Se prajeste porcul impreuna cu ceapa, usturoi, ghimbir si ardei iute timp de 4-5 minute, sau pana cand carnea se rumeneste uniform.
Se adauga porumbul tanar, ardeiul gras si broccoli si se stir-fry 3-4 minute, pana ce vegetalele incep sa se fragezeasca. Se adauga sosul de fasole neagra si mugurii de fasole si se continua gatitul 2-3 minute.
Se serveste mancarea imediat, alaturi de taiteii crocanti.
Taguri :
ulei de alune, vermicelli, porc, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, porumb, ardei gras, broccoli, sos de fasole, bambus
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.