Ingrediente :
2 kg pulpa de porc, cu sorici
12 cuisoare
2 linguri rom negru
1 lingura zahar brun
2 lingurite coaja de limeta, rasa
4 linguri suc de limeta
1/2 lingurita nucsoara, macinata
1/2 lingurita coriandru, macinat
1/2 lingurita sare
1 lingura ulei de masline
250 ml suc de portocale
1 lingura sos de soia
Bucatarie etnica :
jamaicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
5 ore 45 minute
Indicatii :
Se cresteaza pielea de pe pulpa, pana in carne. Se introduc cuisoarele adanc in crestaturi. Se asaza pulpa intr-o tava de cuptor. Se combina intr-un castronel romul, zaharul, coaja si sucul de limeta, nucsoara, coriandrul, sarea si uleiul. Se amesteca bine si se toarna peste carne, directionand mixtura catre crestaturi; se acopera tava si se lasa 3 ore la marinat, la frigider, umezind-o ocazional cu lichid, insistand asupra crestaturilor. Se incalzeste moderat cuptorul. Se gateste pulpa de porc la cuptor, neacoperita, timp de 2 ore, umezind-o ocazional cu marinada. Se mareste temperatura cuptorului pana la mediu-tare; se gateste pulpa inca 20 de minute, lucru care va face pielea crocanta. Se scoate carnea din tava; se pune deoparte, la cald. Se inlatura grasimea de la suprafata lichidului din tava. Se adauga sucul de portocale si se amesteca bine cu lichidul din tava. Se toarna mixtura intr-o cratita mica, se adauga sosul de soia si se da in clocot; se fierbe, neacoperita, pana ce se evapora o treime din lichid. Se inlatura crusta crocanta de pe pulpa si se portioneaza carnea. Se serveste cu sos si fasii de piele crocanta; ca garnitura, legume de sezon.