Pulpa de porc la cuptor, in stil jamaican

Cautare:
fel principal / oaie si capra
Pulpa de porc la cuptor, in stil jamaican
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg pulpa de porc, cu sorici 12 cuisoare 2 linguri rom negru 1 lingura zahar brun 2 lingurite coaja de limeta, rasa 4 linguri suc de limeta 1/2 lingurita nucsoara, macinata 1/2 lingurita coriandru, macinat 1/2 lingurita sare 1 lingura ulei de masline 250 ml suc de portocale 1 lingura sos de soia
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 5 ore 45 minute
Indicatii :

Se cresteaza pielea de pe pulpa, pana in carne. Se introduc cuisoarele adanc in crestaturi. Se asaza pulpa intr-o tava de cuptor.
Se combina intr-un castronel romul, zaharul, coaja si sucul de limeta, nucsoara, coriandrul, sarea si uleiul. Se amesteca bine si se toarna peste carne, directionand mixtura catre crestaturi; se acopera tava si se lasa 3 ore la marinat, la frigider, umezind-o ocazional cu lichid, insistand asupra crestaturilor.
Se incalzeste moderat cuptorul.
Se gateste pulpa de porc la cuptor, neacoperita, timp de 2 ore, umezind-o ocazional cu marinada. Se mareste temperatura cuptorului pana la mediu-tare; se gateste pulpa inca 20 de minute, lucru care va face pielea crocanta. Se scoate carnea din tava; se pune deoparte, la cald.
Se inlatura grasimea de la suprafata lichidului din tava. Se adauga sucul de portocale si se amesteca bine cu lichidul din tava. Se toarna mixtura intr-o cratita mica, se adauga sosul de soia si se da in clocot; se fierbe, neacoperita, pana ce se evapora o treime din lichid.
Se inlatura crusta crocanta de pe pulpa si se portioneaza carnea. Se serveste cu sos si fasii de piele crocanta; ca garnitura, legume de sezon.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.