Bucatarie etnica :
egipteana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
2 ore 10 minute
Indicatii :
Se amesteca in aluat 1 lingura de ulei si laptele. Se modeleaza sub forma unei bile, se acopera cu un prosop curat si se lasa 1 ora la crescut. Se soteaza ceapa in restul de ulei, intr-o tigaie, timp de 2 minute. Se adauga rosiile, sare, piper si zahar; se amesteca bine si se gateste totul 10 minute. Se adauga apoi carnea, zeama de lamaie si 1/2 cana apa. Se amesteca bine, apoi se adauga ardeiul iute si ierburile aromate. Se acopera tigaia si se fierbe incet, timp de 20 de minute. Se scoate apoi capacul si se gateste in continuare, pana ce mixtura se ingroasa. Se ia atunci de pe foc si se lasa sa se raceasca, pana ramande calduta. Se imparte aluatul in 4 portii, fiecara intinzandu-se sub forma unui disc. Se distribuie umplutura de carne, in mod egal intre cele 4 discuri. Se ruleaza discurile si se asaza pe o tava de copt. Se dau la cuptor, la 220 °C, timp de 10 minute. Se servesc imediat.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru pizza
Ingrediente :
200 g faina
20 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1/2 cana apa calduta
1/2 lingurite sare
2 linguri ulei de masline
Indicatii :
Se pune faina intr-un castron, drojdia se faramiteaza intr-o adancitura facuta special in faina si se presara deasupra zaharul. Se toarna apa peste drojdie, se acopera si se lasa cel putin o jumatate de ora la loc cald pentru dizolvarea drojdiei. Se adauga sarea si uleiul de masline, se omogenizeaza totul si se lasa inca o data, la dospit, o jumatate de ora.