Salsa de jicama

Cautare:
garnituri / legume si fructe
Salsa de jicama
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Jicama este o leguma radacinoasa de forma rotunda si de culoare maronie, cu o textura intre cea a castanelor de apa si a merelor crocante. Poate fi consumata cruda, sau gatita, intotdeauna decojita.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa rosie mica, taiata in jumatate si apoi feliata cat mai subtire 2 limete, sucul de la 3 portocale mici 1 jicama, circa 450 g, decojita, taiata in patru si apoi feliata subtire 1/2 castravete, taiata in jumatate, pe lungime 1 ardei iute rosu, varietatea fresno, curatat de seminte si tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se pune ceapa intr-un castron, se adauga sucul de limeta si se lasa la inmuiat 10 minute.
Intre timp, se reteaza capacul de la fundul fiecarei portocale. Se asaza portocalele pe un fund de lemn, apoi se curata cu grija coaja si invelisul alb si amarui. Tinand portocala deasupra unui castron, se taie cu grija printre membrane, astfel ca feliutele sa cada in vas. Dupa ce s-au taiat toate membranele, iar feliutele au cazut in castron, se stoarce pulpa ramasa in mana, pentru a obtine maximul de suc.
Se adauga feliutele de jicama in vasul cu portocale.
Folosind o lingurita, se indeparteaza semintele jumatatilor de castravete. Acestea se feliza si se adauga in castronul cu portocale, impreuna cu ardeiul iute.
Se adauga apoi feliutele de ceapa, impreuna cu sucul de limeta; se amesteca bine. Se acopera salsa si se lasa sa stea 1 ora, la temperatura camerei, ca sa se amesteca aromele si gusturile. Daca nu se serveste imediat, se pune in frigider unde poate rezista 2-3 zile.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.