fel principal / peste si fructe de mare
Somon la cuptor, in folie metalica
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
4 fripturi de somon (700 g)
2 linguri suc proaspat de limeta
2 catei de usturoi pisati
2 lingurite sos dulce de ardei iute
2 linguri ulei de masline
1 limeta taiata in 8 rondele subtiri
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se combina intr-un castronel sucul de limeta, usturoiul si sosul de ardei iute; se amesteca bine.
Se unge cu putin ulei o bucata mare de folie metalica, cu care se captuseste apoi o tava de copt. Se asaza pestele peste folie si se ridica marginile acesteia; se toarna peste peste mixtura din castronel. Se asaza cate 2 rondele de limeta pe fiecare peste. Deasupra, se asaza o alta foaie de folie metalica; se prind bine marginile foilor ca sa inchida ermetic bucatile de peste.
Se da pestele la cuptor circa 10 minute; se scoate apoi si se lasa sa stea 5 minute inainte de a fi servit cu felii subtiri de cartof dulce fripte pe gratar si cu salata verde, crocanta.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.