/ sosuri si paste
Sos de afine
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Este folosit la mesele de Thanksgiving, turnat peste carnea de curcan umplut sau simplu.
Ingrediente :
3 cani afine
1 cana zahar
1/2 cana apa
3 linguri lichior de portocale
2 lingurite coaja de lamaie verde rasa
1/4 cana zeama de lamaie verde
1/2 lingurita coaja de portocala rasa
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Ingredientele (cu exceptia lichiorului) se combina intr-o cratita si se dau in clocot, la foc iute, amestecand ocazional. Se reduce flacara la mediu si se gateste 5 minute, pana ce sosul se ingroasa putin, amestecand ocazional.
Se ia cratita de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca bine. Se toarna sosul intr-un recipient, se lasa sa se raceasca. Se inchide recipientul ermetic si se raceste la frigider cel putin 3-4 ore inainte de a fi folosit.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.