Carnea este combinata cu morcov, telina si ciuperci, asezonate cu paprika, chimion si ceapa. Se poate servi alaturi de galusti.
Ingrediente :
3 bucati de pulpa de rata, circa 375 fiecare, fara piele
2 linguri de lei de floarea-soarelui
250 ml vin alb, sec
2 cepe, tocate
2 catei de usturoi, tocati
2 ardei grasi, 1 rosu si 1 verde, curatati si taiati cubulete
1 morcov mare, taiat cubulete
125 g radacina de telina, curatata si taiata cubulete
2 linguri de paprika
1/4ingurita de seminte de chimion
1 1/2 lingura de faina
1 foaie de dafin
900 ml bulion de pui (poate fi preparat din cubulete de concentrat)
450 g rosii, tocate
120 g ciuperci proaspete, feliate
un praf de boia iute
2 linguri de patrunjel, tocat
sare si piper
6 linguri de smantana, sau iaurt, pentru servit
patrunjel tocat, pentru servit
Bucatarie etnica :
ungureasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 0 minute
Indicatii :
Se presara pulpele de rata cu sare si piper. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si grea, se adauga pulpele si se rumenesc pe ambele parti. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Se adauga vinul si se fierbe 5 minute, sau pana cand se reduce la jumatae. Se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte. Se incinge uleiul ramas intr-o oala mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza 5 minute, sau pana cand se inmoaie ceapa. Se adauga ardeii grasi, morcovul si telina si se gatesc alte 5 minute. Se adauga paprika si semintele de chimion si se gatesc 1-2 minute, apoi se adauga faina si se amesteca bine. Se gatesc ingerdientele, amestecand, timp de 2-3 minute. Se adauga foaia de dafin, bulionul de pui, mixtura de vin pusa deoparte, rosiile, ciupercile, boiaua si patrunjelul. Se amesteca bine. Se adauga pulpele de rata. Se da totul in clocot, apoi se face focul mic, se acopera oala si se fierbe supa 1 ora, pana cand carnea este frageda. Se scot pulpele de rata din supa. Se scoate carnea de pe oase. Se readuce carnea in supa. Se potriveste asezonarea. Se pune supa in boluri. Se orneaza fiecare portie cu 1 lingura de smantana, sau iaurt, si cu putin patrunjel.