Ingrediente :
2 linguri de ulei de masline
2 cepe, tocate
2 catei de usturoi, tocati
2 lingurite de seminte de chimen, macinate
1/4 lingurita de piper de Cayenne
1 lingura de paprika
1 lingura de pasta de rosii
1/2 lingurita de oregano uscat
400 g rosii tocate, la cutie
2 x 400 g fasole boabe rosie, la cutie, scurse si spalate
900 ml apa
sare
piper negru, proaspat macinat
sos Tabasco
salsa guacamole (vezi reteta mai jos)
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 50 minute
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 4-5 minute, pana se inmoaie. Se adauga chimenul, piperul de Cayenne si paprika si se soteaza, amestecand continuu, inca 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se gateste cateva secunde, apoi se adauga oregano, rosiile tocate, cu suc cu tot, fasolea si apa. Se da amestecul in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20 de minute. Se lasa apoi supa sa se raceasca putin si se proceseaza cu un blender pana se obtine o crema omogena. Se readuce supa in cratita si se asezoneaza dupa gust. Se reincinge supa si se toarna in castronele individuale. Se pune peste ea putina salsa de guacamole si se serveste cu sos Tabasco, pentru cei care vor sa manance mai picant.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa guacamole
Ingrediente :
2 avocado, curatati de samburi si tocati marunt
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt
1 lingura de frunze de coriandru, tocate
1 limeta, sucul de la
Indicatii :
Se amesteca intr-un vas, cu grija, ceapa rosie, avocado, ardei iute, frunzele de coriandru si sucul de limeta.