gustari / reci
Tortas
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Ingrediente :
2 ardei mediu-iuti (de tip jalapeno)
1 lingura de suc de limeta
2 chifle
115 g fasole fripta (vezi reteta mai jos)
150 g friptura de porc, taiata fasiute subtiri
2 rosii mici, taiate rondele
115 g cascaval feliat subtire
cateva fire de coriandru proaspat, rupte bucatele
30 ml smantana groasa
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se taie ardeii in jumatate, se curata de seminte si vinisoare, apoi se taie fasiute subtiri. Se pun intr-un vas, se toarna zeama delimeta peste ei si se lasa sa stea.
Se taie chiflele in jumatate si se scobeste putin miezul, cat sa se formeze adancituri nu prea mari. Se pune fasolea in aceste adancituri, iar peste ea se asaza fasiute de carne. Peste carne se pun rondele de rosie.
Se scurg fasiutele de ardei iute si se asaza peste rondelele de rosie; deasupra lor se pun feliute de cascaval si frunzulite de coriandru. Peste cealalta jumatate se pune putina smantana. Se “inchide” apoi senviciul.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Frijoles refritos -Fasole prajita
Ingrediente :
450-500g fasole uscata
3 litri de apa
1 ceapa, tocata
2 linguri de untura de porc, sau ulei vegetal
sare, dupa gust
cascaval ras, optional
Indicatii :
Se inmoaie fasolea peste noapte, apoi se fierbe intr-o oala sub presiune timp de 30-35 de minute, pana ce se inmoaie iar coaja boabelor incepe sa se crape. Se scurge apoi si se pune deoparte.
Se incinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga untura si ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se adauga fasolea bine scursa si cca. 1/4 cana apa. Cu un sfaramator de cartofi (cu care se face piureul de cartofi), se zdrobeste fasolea in tigaie, pana se transforma intr-un piure. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa. Se sareaza, dupa gust si se adauga cascaval ras.
Se incinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga untura si ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se adauga fasolea bine scursa si cca. 1/4 cana apa. Cu un sfaramator de cartofi (cu care se face piureul de cartofi), se zdrobeste fasolea in tigaie, pana se transforma intr-un piure. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa. Se sareaza, dupa gust si se adauga cascaval ras.