salate / legume si fructe
Verdeturi prajite
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Verdeturile de primavara sunt foarte populare in Brazilia unde sunt consumate alaturi de carne.
Usturoiul si ardeii iuti imbunatatesc gustul lor amarui, dar cea mai populara vaianta este cea in care se adauga si putin bacon.
Ingrediente :
450 g verdeturi de primavara (varza, salata, spanac etc.)
1 lingura ulei
150 g bacon afumat, bucata intreaga
2 catei de usturoi, pisati
1/4 lingurita ardei iute rosu, uscat si pisat
sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
braziliana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 22 minute
Indicatii :
Se indeparteaza cotoarele sau tulpinile tari ale verdeturilor. Se desprind frunzele, se ruleaza ca o tigara si se feliaza foarte subtire, cu un cutit ascutit. Se obtin astfel fasiute subtiri.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la flacara mica. Se taie bucata de bacon cubulete mici si se prajesc 5 minute in ulei, pana ce se rumenesc. Se scot cubuletele cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.
Se mareste flacara si se adauga usturoiul si ardeiul iute uscat in uleiul ramas in tigaie. Se prajesc 30 de secunde, amestecand continuu. Se adauga fasiutele de verdeturi si se amesteca pana ce se inmoaie. Se asezoneaza cu sare, se adauga cubuletele de bacon, se amesteca bine si se serveste imediat.