Yum Khai – Salata de oua

Cautare:
salate / oua
Yum Khai – Salata de oua
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 oua 1 lingura de ulei de alune 1 ceapa, tocata 1 lingura de pasta de curry galben (vezi reteta mai jos) 4 linguri de iaurt 1/2 lingurita de sare 1 mana de coriandru proaspat, tocat marunt 1 mana de frunze de nasturel 2 dovlecei, taiati fasiute suntiri 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingurita de sos de peste 1 lingurita de otet de orez 3 linguri de ulei de alune
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se pun ouale intr-o cratita si se acopera cu apa rece. Se da apa in clocot si se fierb ouale 10 minute, dupa cere se scurg si se clatesc cu apa rece. Se decojesc si se taie in jumatate.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie, pe flacara medie, si se caleste ceapa pana se inmoaie; nu trebuie sa se rumeneasca. Se ia tigaia d epe foc si se adauga pasta de curry; se amesteca. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a adauga iaurtul, sarea si jumatate din coriandru. Se pune tigaia deoparte.
Se aranjeaza nasturelul si dovleceii pe un platou. Se amsteca ardeiul iute cu sos de peste, otet si ulei si se toarna mixtura peste vegetale.
Se aranjeaza ouale deasupra frunzelor, iar peste ele se pune mixtura de iaurt. Se presara cu coriandrul ramas si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta galbena de curry
Ingrediente : 3 ardei iuti galbeni, sau portocalii, tocati 3 catei mari de usturoi, tocati 4 salote, tocate 3 lingurite de curcuma, macinata 1 lingurita de sare 12-15 boabe de piper negru 1 lemongrass (doar partea alba), tocat 2-3 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata
Indicatii : Se pun ingredientele intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine o pasta groasa, omogena.