Adobo

Cautare:
ADOBO
bucatarie :
caraibiana, creola
descriere :
“Adobo” in limba spaniola inseamna “sos”, sau “marinada”, sau chiar “condiment”. Adobo a fist raspandit de spanioli in toate regiunile cucerite, ori colonizate de ei, retea sa variind functie de regiune. In general, amestecul de condimente este uscat. Carnea, de orice fel, dar si legumele, se freaca cu acest amestec, inainte de a fi fripta pe gratar, sotata sau prajita.
Regiunile in care adobo este cel mai popular sunt Mexic si Caraibe. Este foarte popular si in bucataria creola.
Ingrediente :
1 lingurita de sare
1 lingurita de oregano uscat
4 catei de usturoi, sau praf de usturoi
1 lingurita de piper alb
1 lingurita de piper negru
1/2 lingurita de boia iute
Indicatii :
Ingredientele se piseaza intr-un mojar pana se obtine o pasta, sau un amestec uscat de condimente.
Nu exista o reteta standard, pot exista mai multe variante a retetei de fata; exista variante in care se pot folosi si ceapa, chimion, rosii, otet, zahar etc.
Se foloseste pentru toate tipurile de carnuri (pui, peste, vita, porc) si legume.

Share
Poza mix Sursa foto : www.coffeeandvanilla.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.