Balti masala

Cautare:
BALTI MASALA
bucatarie :
indiana, pakistaneza, bengala
descriere :
Masala este, in bucataria indiana, numele generic pentru un amestec de condimente. Masala poate fi un amestec uscat, sau o pasta. Balti masala denumeste un amestec d econdimente care asezoneaza preparatele de tip „balti”.
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry (preparat condimentat) gatit intr-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Acest vas este numit si el „balti” si, se pare, provine din limba portugheza, din „balde”, care inseamna „galeata”, cuvant popularizat de portughezi in secolul al XV-lea, cand au venit in contact cu civilizatia indiana.
Preparatele balti sunt specifice bucatariei din India, Pakistan si Bangladesh. Se presupune ca termenul provine de la populatia „balti” ce locuieste in nordul Pakistanului, in provincia Baltistan, sau de la numele vasului in care este gatit. Unii specialisti presupun ca preparatele balti provin din China, caci sunt similare preparatelor gatite in Sichuan si cu unele preparate tibetane, iar Baltistanul are granita cu China.
Amestec de fata sta la baza gustului acestui tip de preparate.
Ingrediente :
4 linguri de seminte de coriandru
2 linguri de seminte de chimion
4 rulouri de scortisoara
1 lingurita de seminte de fenicul
2 lingurite de seminte de mustar negru
4 cuisoare intregi
1/2 lingurita de seminte de ceapa salbatica
1/2 lingurita de seminte de schinduf
1 lingurita de frunze uscate de schinduf
10 frunze de curry uscate
1 lingurita de seminte de cardamom verde
1/2 lingurita de seminte de ajowa
Indicatii :
Condimentele se prajesc si se macina cat mai fin. Se pastreaza la adapost de lumina, aer si umezeala.

Share
Poza mix Sursa foto : media.photobucket.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.