Colombo

Cautare:
COLOMBO
bucatarie :
caraibiana
descriere :
Aceste amestec de condimente mai este cunoscut si sub denumirea de curry de Colombo, sau pudra de Colombo. Amestecul este popular in Martinica si Guadelupa si este folosit mai ales sa dea gust si aroma preparatului cu acelasi nume. Colombo este un curry de miel sau capra, cu sos gros.
Atat amestecul de condimente cat si preparatul isi trag numele de la orasul Colombo, capitala statului Sri Lanka (fost Ceylon). Amestecul poate contine siorez prajit, ca ingrosator pentru sos, iar condimentele din lista de ingrediente tradeaza puternica influenta indiana.
Colombo poate fi comercializat si sub forma de pasta, daca se adauga ardei iuti proaspeti si usturoi, care se piseaza impreuna cu celelalte ingrediente.
Ingrediente :
1 lingura de seminte de chimion
1 lingura de seminte de coriandru
1 lingura de seminte de mustar brun
1 lingura de seminte de piper negru
6 cuisoare
1 lingura de seminte de schinduf
1 1/2 lingura de curcuma
Indicatii :
Se prajesc uscat, fara ulei, intr-o tigaie, la foc mediu, toate ingredientele cu exceptia curcumei. Dupa 30-40 de secunde, cand condimentele isi dezvolta aromele, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se piseaza apoi condimentele prajite, pana se obtine o pudra omogena si fina. Se combina cu pudra de curcuma si se amesteca bine.
Se pastreaza amestecul in recipiente inchise ermetic, la adapost de lumina si caldura.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.