Panch phoron

Cautare:
PANCH PHORON
bucatarie :
indiana, pakistaneza, bengaleza
descriere :
Panch phoron (denumit si panch phoran, pach foron, panch puran, panchphoran, panch phutana) este un amestec de condimente folosit in Bangladesh si in India de est, in special in statele Assam, Bengal si Oriya. In limba bengali panch phoran inseamna „cinci condimente”, referire la numarul condimentelor care, in proportii egale, formeaza amestecul.
In bucatariile din Oriya si Bengal, amestecul este prajit in ulei sau ghee incins, pana ce semintele incep sa sara. Aceasta tehnica duce la obtinerea unui ulei aromat, numit „baghaar” in Oriya, „phoron” in Bengal, „chaunk”, „tadka” sau „tarka” in hindusa.
Ingrediente :
1 lingura de seminte de chimion
1 lingura de seminte de schinduf
1 lingura de seminte de mustar
1 lingura de seminte de fenicul
1 lingura de seminte de anason
Indicatii :
Se amesteca ingredientele. Se pastreaza amestecul in recipiente inchise ermetic, la adapost de lumina si caldura.

Share
Poza mix Sursa foto : farm4.static.flickr.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.