Ingrediente :
4 tortillas de porumb
1 lingura de ulei de masline, plus o cantitate pentru prajit
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, pisati
400 g cutie de rosii prunisoare, scurse
1 litru zeama de pasare
1 legatura mica de frunze de coriandru
sare
piper negru, proaspat macinat
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se taie tortillas cu un cutit ascutit, in 4-5 fasii, fiecare de circa 2 cm latime. Se toarna uleiul intr-un strat gros de 2 cm, intr-o tigaie mare. Se incinge pana cand o bucatica mica de tortilla adaugata in tigaie pluteste la suprafata uleiului si sfaraie. Se adauga cateva fasii de tortillas in uleiul fierbinte si se prajesc cateva minute, pana se fac crocante si se rumenesc uniform, intorcandu-le ocazional. Se scot cu o spumiera si se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Se prajesc identic toate fasiutele de tortilla. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc moderat 2-3 minute, amestecand constant cu o spatula de lemn, pana ce ceapa se inmoaie si se face transparenta. Nu trebuie ca usturoiul sa fie lasat sa se rumeneasca, fiindca va da supei un gust amarui. Se toaca rosiile si se adauga in tigaia, cu ceapa si usturoi. Se toarna zeama de pasare si se amesteca bine. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet circa 10 minute, pana ce s-a evaporat o parte din lichid. Se adauga coriandrul tocat in supa, pastrand o parte din el pentru ornat. Se asezoneaza dupa gust. Se pun cateva fasii crocante de tortilla pe fundul castronelelor individuale, iar peste ele se toarna supa fierbinte. Se presara fiecare portie cu coriandru tocat si se serveste.