Ardei copti umpluti cu branza

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ardei copti umpluti cu branza
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 ardei grasi, mai lungi 50 g faina asezonata cu putina sare 2 oua, batute ulei de masline, pentru prajit salata de castraveti si rosii, pentru servit 90 g branza telemea, sfaramata 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat 1 ardei iute mic, curatat de seminte, tocat marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : bulgareasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 2-4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se despica ardeii grasi pe lungime, ca sa se poata scoate cotorul si semintele; ardeii se lasa insa intregi, cu codite. Se desfac apoi cu grija si se pun pe un gratar fierbinte, cu exteriorul (partea cu coaja) in sus. Se frig pana ce coaja lor se innegreste si incepe sa crape. Se transfera pe un platou, se acopera cu folie si se lasa 10 minute.
Cu un cutit ascutit, se decojesc ardeii, cu mare grija.
Se amesteca intr-un castron un ou batut, branza, patrunjelul tocat si ardeiul iute. Se imparte mixtura in mod egal intre cei patru ardei. Se umplu ardeii si se aranjeaza ca sa fie cat mai bine fixati si sa arate ca si cum ar fi intregi. Se tavalesc prin faina, apoi in celalalt ou batut si din nou prin faina.
Se frig ardeii la foc mic, timp de 6-8 minute, in ulei de masline, intorcandu-se o data, pana ce sunt rumeniti. Se scurg pe prosoape de hartie inainte de a se servi cu salata de castraveti si rosii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.