Ingrediente :
1 1/2 lingurita paprika
3 linguri faina
120 ml ulei de masline
12 fileuri de barbun rosu (circa 1,8 kg in total)
2 vinete mici taiate rondele sau felii, pe lungime
2 ardei grasi rosii sau galbeni, curatati de seminte si taiati fasiute
1 ceapa rosie mare, taiata rondele subtiri
2 catei de usturoi taiati rondele
1 lingura otet de vin alb
1 lamaie, sucul de la
zahar brun, dupa gust
1 lingura oregano proaspat, tocat
20-24 masline negre
3 linguri patrunjel proaspat, tocat
sare
piper negru proaspat macinat
Bucatarie etnica :
columbiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
12 ore 0 minute
Indicatii :
Se amesteca 1 lingurita de paprika cu faina si se asezoneaza cu sare si piper negru. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare. Se dau bucatile de peste prin faina, ca sa fie uniform acoperite. Se prajesc apoi 4-5 minute, pana se rumenesc pe ambele parti. Se pun apoi intr-un platou adanc si indeajuns de mare ca fileurile sa fie asezate pe un singur strat. Se adauga in tigaie 2 linguri din uleiul ramas si se prajesc feliutele de vanata, pana se inmoaie si se rumenesc. Se scurg bine pe prosoape de hartie, apoi se asaza peste bucatile de peste. Se pun in aceeasi tigaie alte 2 linguri de ulei si se calesc ardeii si ceapa 6-8 minute, pana ce ceapa se inmoaie, dar nu apuca sa se rumeneasca. Se adauga usturoiul si restul de paprika si se mai caleste totul inca 2 minute. Se adauga otetul, sucul de lamaie si 2 linguri de apa; se amesteca bine si se da in clocot, la foc mediu. Se asezoneaza cu putina sare. Se adauga oregano si maslinele, se amesteca bine si se lasa putin sa se incinga. Se toarna mixtura peste bucatile de peste si feliutele de vanata. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera si se lasa la marinat cateva ore, in frigider (cel mai bine peste noapte). Cu circa 30 de minute inainte de a servi mancarea, se aduc pestele si legumele la temperatuta camerei. Se adauga patrunjelul chiar inainte de masa.