fel principal / peste si fructe de mare
Biban de mare cu orez, brocoli, rosii si salota
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Ingrediente :
250 g biban de mare
1/2 rosie, curatata de piele si seminte, taiata cubulete
1/4 capatana brocoli, taiata bucatele
4 salote, coapte la 200 °C timp de 15-20 minute
1 ceasca orez Arborio
15 g unt
1/4 ceasca ceapa, tocata fin
faina
30 g ulei de masline
100 g smantana grasa
60 g Parmesan ras
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
italiana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
2 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Intr-o cratita mica se topeste untul si apoi se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga apa, se amesteca si se da in fiert. Se reduce flacara, se fierbe 20-25 minute cu vasul descopoerit, amestecand continuu pana cand orezul se inmoaie.
Se adauga smantana si parmezanul. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se adauga cu grija salota, rosiile si broccoli. Se amesteca si se da cratita deoparte.
Pestele se pudreaza cu saresi piper pe ambele fete, dupa care se tavaleste prin faina.
Se incinge uleiul untr-o tigaie si apoi se prajeste pestele pana devine auriu.
Se pune apoi pestele pentru 10-15 minute in cuptorul incins la 200 °C.
Se pune orezul pe un platou si deasupra se asaza pestele si legumele.
Taguri :
biban, rosie, brocoli, salota, orez arborio, unt, ceapa, faina, ulei de masline, smantana, parmesan, sare, piper negru
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.