Biban de mare cu orez, brocoli, rosii si salota

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Biban de mare cu orez, brocoli, rosii si salota
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g biban de mare 1/2 rosie, curatata de piele si seminte, taiata cubulete 1/4 capatana brocoli, taiata bucatele 4 salote, coapte la 200 °C timp de 15-20 minute 1 ceasca orez Arborio 15 g unt 1/4 ceasca ceapa, tocata fin faina 30 g ulei de masline 100 g smantana grasa 60 g Parmesan ras sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mica se topeste untul si apoi se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga apa, se amesteca si se da in fiert. Se reduce flacara, se fierbe 20-25 minute cu vasul descopoerit, amestecand continuu pana cand orezul se inmoaie.
Se adauga smantana si parmezanul. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se adauga cu grija salota, rosiile si broccoli. Se amesteca si se da cratita deoparte.
Pestele se pudreaza cu saresi piper pe ambele fete, dupa care se tavaleste prin faina.
Se incinge uleiul untr-o tigaie si apoi se prajeste pestele pana devine auriu.
Se pune apoi pestele pentru 10-15 minute in cuptorul incins la 200 °C.
Se pune orezul pe un platou si deasupra se asaza pestele si legumele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.