Se decongeleaza crevetii, se spala si se curata, dupa care se usuca pe prosoape de hartie. Se amesteca intr-un castron crevetii cu zeama de limeta, jumatate din ardeiul iute tocat, jumatate din usturoi, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine, se acopera si se lasa sa stea la marinat 1-2 ore.
Se calesc intr-o tigaie, la foc mediu, in ulei fierbinte, ardeiul gras, ceapa, restul de ardei iute si de usturoi, timp de 10 minute. Se adauga rosiile, laptele de cocos si pasta de rosii. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic, fara capac, timp de 5 minute, pana ce sosul atinge consistenta dorita. Se asezoneaza cu sare si piper. Se pune sosul deoparte si se pastreaza cald.
Se infig crevetii in patru frigari de metal si se frig pe un gratar uns cu ulei, la foc mediu, timp de 5-8 minute, intorcandu-le o singura data, la jumatatea timpului de gatit. Daca se folosesc frigarui de lemn, ele trebuie inmuiate in apa cel putin 1 ora inainte de a le pune pe gratar.
Se asaza orezul fiert pe farfuriile individuale, peste el punandu-se crevetii si sosul de cocos. Se orneaza cu verdeata tocata.