fel principal / peste si fructe de mare
Chiftelute de peste cu sos de rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg sardine proaspete (sau alt peste), curatate
60 g orez
2 linguri paprika
1/2 lingurita seminte de chimen macinate
3 catei de usturoi
1 for de coriandru proaspat (sau de patrunjel)
500 g rosii curatate de coaja si taiate bucati
1 ceapa
2 linguri ulei de masline
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
egipteana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 10 minute
Indicatii :
Se fierbe orezul pana ce este al dente; se scurge de apa si se pune deoparte.
Se indeparteaza capetele, cozile si oasele sardelelor si se pun intr-un blender, impreuna cu frunzele de coriandru si cu usturoiul curatat. Mixtura procesata se transfera intr-un castron unde se amesteca cu orez fiert, paprika, chimen, putina sare si piper. Se modeleaza chiftelute de dimensiunea unei nuci.
Se prepara un sos de rosii calind rosiile intr-o tigaie cu ulei de masline, sare si putin piper. Se gateste totul la foc mic, timp de 20 de minute.
Se adauga chiftelutele de peste si se gateste totul inca 20 de minute.
Se servesc fierbinti, cu sos.