fel principal / peste si fructe de mare
Creveti creoli
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg creveti, curatati
2 linguri unt
1 ardei gras mare, tocat marunt
1 ceapa medie tocata marunt
1 radacina mica de telina, tocata marunt
2 linguri faina
2 foi de dafin
500 g rosii curatate de coaja si tocate
1 lingurita sos Worcestershire
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
6 picaturi sos Tabasco
orez alb fiert
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu, si se adauga ardeiul gras, ceapa si telina. Se soteaza 5 minute.
Se adauga faina, amestecand pana se rumeneste bine. Se adauga apoi celelalte ingrediente (cu exceptia crevetilor si a orezului). Se amesteca mixtura pana ce da intr-un clocot usor si incepe sa se ingroase. Se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se gateste incet 30 minute, ca sa se amestece aromele.
Chiar inainte de a servi mancarea, se adauga crevetii in sos si se amesteca pana ce se fac roz, cca. 3 minute. Se scot foile de dafin si se serveste alaturi de orez fiert.