Reteta este simpla si foarte rapida si este de inspiratie chinezeasca, o bucatarie ce a influenta puternic arta culinara din Singapore. Crevetii se inmoaie in sosul picant si se servesc alaturi de orez fiert.
Ingrediente :
250 g creveti cruzi, decorticati si curatati
un praf de sare
3 linguri de ulei de arahide
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita de ghimbir, tocat marunt
1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
2 fire de coriandru (sau patrunjel), tocat
1 1/2 lingura de sos de soia dark
1 1/2 lingura de otet de orez
1/2 lingura de zahar brun
1 lingurita de ulei aromat cu ardei iute
1 ceapa verde, tocata marunt
Bucatarie etnica :
singaporeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
2 portii
Durata :
0 ore 15 minute
Indicatii :
Se presara crevetii cu sare si se lasa sa stea 15 minute, ca sarea sa traga cat mai multa apa.
Se sterg apoi cu prosoape de hartie ca sa se indeparteze umezeala.
Se prepara sosul batand impreuna, cu o furculita, sosul de soia, otetul, zaharul si uleiul aromat cu ardei iute. Se adauga apoi ceapa verde si se pune deoparte.
Se incinge un wok, sau tigaie mare, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins, se adauga crevetii si se stir-fry 1 minut, sau pana ce se fac roz la culoare si sunt aproape gatiti.
Se scurge uleiul din wok, lasand doar circa 1 lingura. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 30 de secunde.
Se adauga coriandrul si se gatesc ingredientele 1-2 minute, pana ce crevetii sunt complet gatiti iar usturoiul incepe sa se rumeneasca. Se servesc crevetii imediat, cu sosul picant pe post de dip, alaturi de orez fiert.