fel principal / peste si fructe de mare
Curry de creveti cu ardei iute
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Ingrediente :
500 g creveti, curatati
150 g mazare din cutie, bine scursa
5 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati
2 cepe, tocate
1 legatura de ceapa verde (doar frunzele)
2 linguri frunze coriandru, tocate
1 lingurita ghimbir, tocat
2 catei usturoi, zdrobiti
2 rosii, tocate
2 lingurite boia iute
1 lingurita curcuma, pudra
4 linguri ulei
2 lingurite amestec garam masala
sare, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
bengaleza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ardeii iuti si ceapa si se calesc pana ce aceasta din urma se rumeneste. Se adauga ghimbirul, usturoiul, frunzele de ceapa verde, frunzele de coriandru si se frig 4 minute. Se adauga apoi rosiile, mazarea, crevetii si se gatesc pana ce crevetii sunt facuti (fragezi si roz). Daca este necesar, se adauga putina apa sau zeama de carne.
Se adauga sare, boia iute, garam masala, se amesteca si se gateste inca 5 minute. Se orneaza cu frunze de coriandru tocate (optional).