Curry de creveti cu oua de prepelita

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Curry de creveti cu oua de prepelita
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Daca se doreste o varianta mai picanta, nu se mai indeparteaza semintele ardeilor iuti.
stelute
Ingrediente : 450 g creveti mai mari (king), decorticati 9 oua de prepelita fierte tari, curatate de coaja 1 ceapa mica, tocata marunt 3 catei mari de usturoi, pisati 3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt si pisata 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt 1 lingurita curcuma macinata 1 lingurita zahar de palmier (sau zahar brun) 1 lingura sos de peste 1 tulpina mica de lemongrass, curatata si taiata fideluta 300 ml lapte de cocos 200 ml zeama de carne de pasare 110 g pak choy, taiata fideluta frunze de ceapa verde, taiate fideluta, pentru ornat orez cu bob lung fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2-4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se soteaza la foc mic, intr-un wok, ceapa, usturoiul si ghimbirul, timp de 5 minute, pana ce sunt moi dar nu sunt inca rumenite. Se adauga ardeii iuti, sosul de peste si lemongrass-ul. Se stir-fry 1 minut, pana ce incep sa miroasa.
Se adauga laptele de cocos, zeama de carne si zaharul si se amesteca bine. Se da mixtura in fiert, la foc mic. Se lasa sa fiarba pana ce se reduce cu 40%.
Se adauga crevetii si se fierb la foc mic, amestecand continuu, pana ce se fac roz la culoare.
Se gusta si se potriveste de sare, piper si zahar.
Se adauga ouale de prepelita si se amesteca.
Se serveste curry-ul presarat cu frunze de ceapa verde, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.