Bucatarie etnica :
afgana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
3 ore 0 minute
Indicatii :
Se bat ouale pana se spumeaza, se adauga 2 lingurite zahar si sare. Se adauga jumatate din faina in mixtura de oua si se amesteca cu o lingura de lemn. Treptat, se adauga si restul de faina, pastrand doar 1/2 cana. Se presara un pic din faina retinuta pe un fund mare de lemn; se framanta aluatul 10 minute, pana ce devine moale si lucios, tot adaugand faina cat cuprinde. Aluatul este putin lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa 2 ore, la cald. Se ia o bucata de aluat cat o nuca si se ruleaza pe un fund de lemn ca sa formeze un cerc de 8-10 cm diametru. Se aduna aluatul pe o parte si se strange ca sa aiba forma asemanatoare cu a unei urechi de elefant. Se asaza pe un prosop si se acopera. Se procedeaza la fel cu restul de aluat. Se frig urechile de elefant in ulei mult (deep-fry), una cate una; nu trebuie sa se rumeneasca. Cum aluatul este destul de elastic, tinde sa se contracte, asa ca exact inainte de a lasa aluatul in ulei, se intinde un pic tragand cu degetele. Se scurg urechile de elefant de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se presara cu zahar si cardamom. Se orneaza cu fistic si se servesc fie calde, fie reci.