Gosh Feel (Urechi de elefant)

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Gosh Feel (Urechi de elefant)
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 oua 1 cana zahar 1/4 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 lingurite ulei vegetal + pentru prajit 3 cani faina alba 1 lingurita cardamom verde, macinat 1/2 cana fistic maruntit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se bat ouale pana se spumeaza, se adauga 2 lingurite zahar si sare. Se adauga jumatate din faina in mixtura de oua si se amesteca cu o lingura de lemn. Treptat, se adauga si restul de faina, pastrand doar 1/2 cana.
Se presara un pic din faina retinuta pe un fund mare de lemn; se framanta aluatul 10 minute, pana ce devine moale si lucios, tot adaugand faina cat cuprinde. Aluatul este putin lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa 2 ore, la cald.
Se ia o bucata de aluat cat o nuca si se ruleaza pe un fund de lemn ca sa formeze un cerc de 8-10 cm diametru. Se aduna aluatul pe o parte si se strange ca sa aiba forma asemanatoare cu a unei urechi de elefant. Se asaza pe un prosop si se acopera. Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Se frig urechile de elefant in ulei mult (deep-fry), una cate una; nu trebuie sa se rumeneasca. Cum aluatul este destul de elastic, tinde sa se contracte, asa ca exact inainte de a lasa aluatul in ulei, se intinde un pic tragand cu degetele.
Se scurg urechile de elefant de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se presara cu zahar si cardamom. Se orneaza cu fistic si se servesc fie calde, fie reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.