fel principal / peste si fructe de mare
Htapodi stifado - Stufat de caracatita
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Ingrediente :
2 kg caracatita
1 1/2 kg ceapa tocata marunt
6 catei de usturoi, pisati
12-15 boabe de piper negru
1 cutie de rosii conservate
1 cana ulei
1/4 cana vin rosu
1/4 cana otet
4 foi de dafin
sare, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 15 minute
Indicatii :
Se taie caracatita bucati, se spala si se pun intr-o cratita, fara apa, la foc mediu. Se lasa sa fiarba in suc propriu si dupa ce s-a absorbit tot lichidul, se adauga otetul si uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa 2 minute, se adauga ceapa tocata, usturoiul, vinul, rosiile pasate sau tocate, piperul si foile de dafin. Se sareaza si se lasa la foc mic pana ce carnea este facuta.