sosuri si paste / dip-uri
Labneh
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Reteta are numeroase variante, toata avand la baza iaurtul bine scurs. Se poate orna si cu masline negre, feliute de rosie sau castravete, patrunjel tocat.
Ingrediente :
1 kg iaurt
1/2 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
cimbru uscat
frunze proaspete de menta
paine pitta
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Intr-un castron se amesteca sarea cu iaurtul. Se asaza amestecul in mijlocul unei bucati de tifon impaturite in doua, se ridica colturile tifonului, se leaga in sus (ca o punga). Se suspenda punga cu iaurt deasupra unui vas in care sa se scurga lichidul. Se lasa sa se scurga 12 ore. Se scoate din tifon si se transfera intr-un castron sau platou.
Se orneaza cu menta si cimbru uscat; se stropeste cu ulei de masline si se serveste cu pita.