Pastrav in sos de vin

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav in sos de vin
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de pastrav, circa 800 g in total amestec pisat de condimente, dupa preferinta (coriandru, chimen, ghimbir, piper, boia, usturoi, oregano uscat etc.) 2 linguri de unt 2 catei de usturoi 150 ml vin alb 150 ml zeama de peste, sau de legume (se poate prepara din cubulete de concentrat) 2 lingurite de miere 2 linguri de patrunjel tocat sare piper negru, proaspat macinat ulei pentru prajit 1 banana plantain (sau un cartof dulce), ca garnitura salata verde, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : venezueleana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se asezoneaza fileurile de peste presarandu-le din belsug cu amestecul de condimente. Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa stea, intr-un loc rece, cel putin 1 ora.
Se topeste untul intr-o tigaie mare si se incinge la foc mediu, timp de 1 minut. Se adauga fileurile de peste. Se prajesc 6 minute, intorcandu-le o data. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie, se transfera apoi pe un platou si se pastreaza la cald.
Se adauga, in tigaie, usturoiul, vinul alb, zeama de pui si mierea si se da totul in clocot, amestecand frecvent. Se micsoreaza flacara si se fierbe lichidul incet, pana se evapora cam un sfert din el. Se readuce pestele in tigaie si se acopera cu sos, folosind o lingura. Se presara cu patrunjel si se fierbe incet inca 2-3 minute.
Intre timp, se decojeste banana si se taie rondele. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc rondelele 4 minute, pana se rumenesc pe ambele parti. Se pot praji in mod asemenator si rondele de cartof dulce.
Se transfera pestele pe farfurii individuale incalzite. Sosul se potriveste de sare si piper si se toarna deasupra. Se serveste pestele acompoaniat de plantain prajita si de salata verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.