R’Bati

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
R’Bati
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In Maroc, pestele este adesea gatit intr-un sos pe baza de rosii, ardei grasi si ulei de masline. Aceasta varianta care adauga ciupercute si creveti, este una servita la ocazii speciale.
stelute
Ingrediente : 1 kg file de peste cu carne alba, portionat 1 ardei gras verde, taiat fasiute subtiri 1 ardei gras rosu, taiat fasiute subtiri 1 rosie decojita, curatata de seminte si taiata felii 2 linguri de ulei de porumb 2 linguri de ulei de masline 75 g ciupercute 100 g creveti, decorticati 1 lingura de pasta de rosii 1 lamaie murata, taiata cubulete sos Chermoula (vezi retea mai jos) 50 g masline rosii, pentru decor coaja de lamaie, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 25 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun fileurile de peste intr-un platou si se ung cu chermoula, apasand bine cu spatele lingurii, ca sosul sa intre in carne. Se acopera platoul si se lasa pestele la marinat 24 de ore.
Se incing cele doua feluri de ulei intr-o cratita mare si se adauga ardeii grasi, rosiile si ciupercutele si se gatesc la foc iute, amestecand constant. Dupa 3 minute, se adauga pasta de rosii amestecata cu putina apa, crevetii si lamaia murata.
Se adauga pestele marinat peste legumele din cratita. Se mai adauga putina apa si se gateste pestele 15 minute.
Se serveste pestele aranjat peste un pat de legume, garnisit cu masline rosii, coaja de lamaie si patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.