Rosii umplute cu cuscus si legume

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Rosii umplute cu cuscus si legume
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 rosii mari, circa 170 g fiecare 1 1/2 lingura ulei de masline extra virgin 55 g fulgi de migdale 1 vanata mica, circa 170 g, taiata cubulete de 1 cm 1 lingurita coriandru macinat 1 1/2 lingurita chimen macinat 1 varf de scortisoara macinata 240 ml supa de legume, clocotita 125 g cuscus 2 linguri menta proaspata, tocata 55 g caise uscate, tocate 1 lingurita pasta harissa sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se taie capacele rosiilor si se scobeste interiorul cu o lingurita. Se pun deoparte rosiile scobite si capacele lor. Se pun intr-o sita semintele si pulpa scoase din interiorul rosiilor si se preseaza cu spatele unei linguri, deasupra unui borcan sau castron, pentru a le extrage sucul; este nevoie de circa 4 linguri de suc. Se pune borcanul deoparte si se arunca pulpa si semintele stoarse.
Se presara putina sare in interiorul rosiilor. Se asaza, cu fundul in sus, pe un platou acoperit cu prosoape de hartie si se lasa sa se scurga cat timp se prepara umplutura.
Se incinge, intr-o cratita neaderenta, 1/2 lingura de ulei. Se adauga fulgii de migdale si se gatesc 2-3 minute, la foc mic, pana se rumenesc putin. Se scot din cratita cu o spumiera si se pun deoparte.
Se adauga restul de ulei in cratita. Se adauga vanata si se gateste 5 minute, amestecand frecvent, pana se rumeneste si se face frageda. Se adauga coriandrul, chimenul si scortisoara, si se gatesc cateva secunde, amestecand continuu.
Se toarna supa in cratita si se incorporeaza apoi cuscusul, treptat, in flux continuu, amestecand permanent. Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se ridica capacul, se aduce cratita pe foc mic si se gateste 2-3 minute, amestecand cu o furculita, pentru a separa grauntele de cuscus si pentru a le afana. Se adauga migdalele, menta si caisele uscate. Se amesteca bine.
Se amesteca pasta harissa cu sucul de rosii, apoi se toarna peste cuscus. Se asezoneaza cu sare si piper negru, dupa gust. Se umplu rosiile cu mixtura de cuscus, se asaza capacele la locul lor si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.